Självplock

Självplock

Självplocket har öppet från maj till oktober.

Så här går självplocket till
Sekatör och korg finns att låna samt hink vid behov. Vid varje odlingsbädd finns information om i vilket stadie blomman eller grönsaken är bäst att skörda. Klippanvisningar för snittblommor finns i odlingen. För bukettpris mäter vi stjälkarnas omkrets. Dahlior har styckpris. Grönsaker har kilopris eller styckpris. Vi tar endast emot betalning med kort eller Swish. Självplocket är bemannat och det finns alltid möjlighet att få hjälp eller ställa frågor.

Våra snittblommor
Från maj till och med frosten erbjuder Gäverstad hage självplock av snittblommor. I maj har vi självplock av tulpaner. I vårt Perennkvarter finner du blommor från och med juni. Vi har ett brett utbud av ettåriga sommarblommor. Dessa finns i självplocket från och med juli. Vanligt förekommande blommor hos Gäverstad hage är zinnia, luktärt, dahlia, lejongap, eterneller, aster, rosenskära och solros. Vi har också ett utbud av olika sorters gräs och grönt för att förgylla din bukett.

Våra grönsaker
Högsäsong för våra grönsaker är augusti – oktober. Hos oss hittar du morötter, betor, bönor och ärtor, kryddor, squash, olika sorters kål, lök, vitlök och mycket mer. I våra växthus odlar vi tomater, chili och gurka. Alla grönsaker är odlade från ekologiskt eller obetat frö.